12 Νοεμβρίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία

Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, καλεί τα μέλη της Ένωσης, σε τρίωρη στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 (8.00 -11.00 π.μ.), στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει αναγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Συμμετέχουμε επίσης, στην πανελλαδική εργατική απεργία, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ως ΕΝΙΛ, μαζί με τις άλλες ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών,

Απαιτούμε:

· Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

· Διορισμός σε μόνιμες θέσεις ΟΛΩΝ των γιατρών για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί έως τώρα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων (πτυχίο, τίτλο ειδικότητας). Κανείς δεν περισσεύει.

· Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

· Επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

· Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και οι απεργοκτόνες διατάξεις που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.Άγιος Νικόλαος, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος: Ηλίας Βασιλαράς.

Ο Γραμματέας: Κώστας Καραταράκης