Συμμετοχή στην Παγκρήτια κινητοποίηση για την Υγεία στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2022 (ώρα 5.00 το απόγευμα).

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ) με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της, μαζί με τις άλλες Ενώσεις Ιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, όπως και με πολλά σωματεία εργαζομένων, φορείς και συλλογικότητες, συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Ηράκλειο την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου.

Κύριος στόχος η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η παροχή σύγχρονης και υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες, μια περίθαλψη που δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να απωλέσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Η ΕΝΙΛ, αντιστεκόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε ανυποχώρητα αντίθετη με το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, τον περίφημο Νόμο Γκάγκα-Πλεύρη, που αποτελεί ταφόπλακα για το ΕΣΥ ως δημόσιο σύστημα υγείας. Συνεχίζει να αγωνίζεται προκειμένου ο νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Διεκδικούμε:

Πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στις απολαβές των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και στην Υγεία γενικότερα.

Όχι στην περαιτέρω απαξίωση ή/και κλείσιμο των υγειονομικών δομών του ΕΣΥ.

Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της πρόληψης, αλλά και των μονάδων αποκατάστασης, προκειμένου να έχουν οι πολίτες τις υπηρεσίες υγείας που τόσα χρόνια πληρώνουν με τους φόρους τους.

Καλούμε τα σωματεία του Νομού Λασιθίου, τους φορείς, τους πολίτες γενικότερα, σε μαζική συμμετοχή.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Άγιος Νικόλαος, 16 Φεβρουαρίου 2022

Για το Δ.Σ. της ΕΝΙΛ

Ηλίας Βασιλαράς (πρόεδρος)

Κώστας Καραταράκης (γραμματέας).